Foto: Shutterstock
Daudz cukura satur dažādi Latvijā pieejami pārtikas produkti. Kā izrādās, daļa no tiem pat tiek uzskatīti par veselīgiem, bet citi pārsteidz ar to, ka tos iedalām sāļo ēdienu kategorijā. Kā veikalu plauktos atpazīt produktus ar augstu cukura daudzumu, šonedēļ klāstīts Latvijas Televīzijas raidījumā "Pārtikas revidents".

Izpētot produktu piedāvājumu, raidījuma veidotāju komanda secinājusi, ka daudz cukura ir arī tādos produktos kā maize, jogurts, augļu sula un pat kečups. Piemēram, Latvijas veikalos nopērkamās maizes sastāvā 100 gramos produkta ir vidēji 1 līdz 8 grami pievienotā cukura, jogurtā cukura daudzums var būt līdz pat 14 gramiem, bet dažādu augļu sulā tie ir 4 līdz 11 grami.

Tā ir vidēji trešā daļa no dienā ieteicamās devas pieaugušam cilvēkam. Veselības ekspertu ieteiktā dienas norma pieaugušajiem ir 25 grami jeb 5-6 tējkarotes cukura. Šis daudzums ir cukurs, kuru beram klāt pie tējas vai kafijas, izmantojam ēdienu pagatavošanā un uzņemam kopā ar jau gataviem pārtikas produktiem, piemēram, cepumiem, saldinātiem jogurtiem vai brokastu pārslām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!