Foto: Shutterstock

Uztura speciālisti rekomendē cilvēkiem regulāri ēst avokado, kurā ir daudz organismam vērtīgo un labo taukskābju. Kāda Latvijas Televīzijas raidījuma "Pārtikas revidents" skatītāja saskārusies ar to, ka bieži vien, kad šķiet, ka avokado ir gatavs, to pārgriežot uz pusēm, ir redzami nelieli, melni punktiņi. Raidījums meklēja atbildi uz jautājumu, vai šādu avokado drīkst lietot uzturā.

Kā skaidro ārstniecības iestādes "Willow Med" diplomēta uztura speciāliste Annija Albertiņa, nogatavojies avokado iekšpusē ir zaļā krāsā. Ja parādījušies melnie punktiņi, tas norāda uz to, ka tas sācis pamazām bojāties.

"Ja redzam, ka vairs nav punktiņi, bet tādas kā svītras pa visu avokado, es tādu neieteiktu ēst. Diemžēl šāds produkts būtu jāmet ārā, jo, ja raugās no mikrobioloģiskā viedokļa, šie punktiņi ir sliktie mikrobi, un nekad nav iespējams pilnībā pateikt, vai viņi ir invazējuši visu avokado vai tikai daļu," norāda uztura speciāliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!