Pipars
Foto: Privātais arhīvs
Pipars jeb Rojs Puķe dēvē sevi par jaunāko kulinārijas blogeri Latvijā. Savos pirmajos "Youtube" video nogaršoja pasaulē asākās nūdeles un čipsus, skābākās konfektes un pat tārpus. Kā viņš pats saka: "Man brīvdienu nav, par receptēm un to interesantu pasniegšanu saviem sekotājiem domāju visu laiku. Piemēram, no saviem meistardarbiem iesaku pamēģināt soļankas kūku jeb soļankas zupu kūkas formā." Viņš ne tikai ieguvis "Latvijas lepnuma" balvu, bet savos piecpadsmit gados izdevis arī pavārgrāmatu "Piparēdiens". Ko nozīmē būt ēdienu blogerim un kā Latvijā pulcēt sekotājus sociālajos tīklos?

Rojs par blogeri kļuva deviņu gadu vecumā. "Maniem vecākiem bija recepšu blogs, es piedzimu ģimenē, kur visu laiku tika gatavots ēdiens un tas tika fotografēts, un es vēlējos turpināt šo ģimenes tradīciju. Deviņu gadu vecumā nolēmu ar to saistīt savu nākotni un prasīju vecākiem, kas man jādara. Viņi ievirzīja mani pareizajās sliedēs, deva praktiskus padomus virtuvē, piemēram, kā darboties ar nazi, kā pareizi cept un kā nepiededzināt. Man ļoti patika gatavot kartupeļu putru, ko varēju pagaršot, kamēr mamma nemana," stāsta Pipars. Pirmais ēdiens, ko jaunais blogeris publicēja, bija pankūkas. "Iesāku ar pavisam vienkāršām receptēm, bet pēc tam pārgāju jau nākamajā līmenī, gatavojot arvien sarežģītākas." Nu viņam ir sešu gadu pieredze, un blogeris izdevis savu recepšu grāmatu ar pavisam vienkāršiem, 30 minūšu laikā pagatavojamiem ēdieniem no piecām vai mazāk sastāvdaļām. "Esmu jaunākais recepšu grāmatas autors Latvijā," saka Pipars.

Jautāju, vai par blogeri viņš pats sevi pasludināja vai tas ir tituls, ko piedēvē. "Blogeris it kā ir tituls, it kā nav. Influenceris ir tituls, ko cilvēkam iedod, bet blogeris var būt cilvēks, kurš dara un raksta. Tā es iesāku savu blogu, un tā arī saucu sevi par jaunāko kulinārijas blogeri." Šobrīd Piparam ir 10 tūkstoši sekotāju. "Tas nemaz nav tik daudz, bet tas nācis ar kārtīgu darbu, un galvenais – nepadodoties. Ja tu sāc veidot blogu, tev ir jāturpina rakstīt regulāri. Un svarīgi ir izdomāt ko interesantu, lai dotu iemeslu tev "sekot". Nevis publicēt kārtējo kotlešu recepti, bet piedāvāt ko interesantu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!