Foto: Shutterstock

Latvijas Televīzijas raidījuma “Pārtikas revidents” skatītāja ir izbrīnīta, kāpēc jogurtiem tiek pievienota modificētā ciete, lūdzot noskaidrot, vai bez tās ražošanas procesā nevar iztikt un vai tā nav kaitīga veselībai. Izrādās, ka šis nosaukums ir biedējošāks nekā tās sastāvs.

"Modificētā ciete ir ciete (kartupeļu, rīsu, kukurūzas) ar pilnveidotām īpašībām," skaidro Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas katedras vadītāja un profesore Inga Ciproviča.

Ciete ir pārtikas produkts, bet modificētā ciete ir pārtikas piedeva. Modificētā ciete ir tehnoloģiski apstrādāta, lai mainītu tās spēju uzbriest aukstā ūdenī, pastiprinātu ūdens saistīšanas spējas, iegūtu dzidru klīsteri, pastiprinātu cietes izturību pret skābju, paaugstinātu vai pazeminātu temperatūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!