Olu cenas tirdzniecības vietās ievērojami atšķiras. Latvijas Televīzijas raidījums "Pārtikas revidents" skaidro, kādas ir atšķirības starp dažādu kategoriju olām un vai lētākās ir mazāk vērtīgas par bioloģiski audzētu vistu olām.
Latvijā vistu olas iedala četrās kategorijās jeb pēc dējējvistu turēšanas metodes. Nultā ir bioloģiski audzētu vistu olas, pirmā - brīvos apstākļos turētu vistu olas, otrā – kūtī turētu vistu, bet trešā kategorija – sprostos turētu vistu olas.
Lai noskaidrotu, cik daudz olbaltumvielu un tauku ir dažādos apstākļos audzētu vistu olām, valsts zinātniskā institūta laboratorijai "BIOR" tika nodoti 12 dažādi olu paraugi – trīs no katras kategorijas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit