"Tā ir garšu dažādība," saka Māra, kad jautāju, kāpēc gan smūtijos būtu jāliek nezāles. "Un, visticamāk, ja pašiem ir savs dārziņš, tad pavasara nezālēs noteikti ir vairāk vitamīnu, nekā, piemēram, pētersīlī, kas izaudzēts Izraēlā un nonācis pie mums pēc ilga ceļojuma. Nezāles jeb nekultivētie augi spēj izmantot visu, kas ir zemē bez cilvēku palīdzības. Var, protams, pētīt vitamīnu saturu, bet man neliekas, ka viss šai dzīvē ir jākvalificē. Nezāles smūtijos vienkārši labi garšo un dod īpašas garšu nianses!"
Ne visu, kas ir zaļš un aug dārzā, var pievienot smūtijiem. "Ir pietiekami daudz augu, kas ir sīvi, pārāk sausi, un ļoti šķiedraini." Māra uzskata, ka jau pēc aptuveni divām nedēļām pavasara daba mūs palutinās un varēsim sākt gatavot smūtijos ar pavasara augiem. "Pavisam drīz parādīsies jaunās pieneņu lapas. Pieneņu galviņas un kātiņu noteikti nevar likt smūtijos, jo tajos ir ļoti daudz baltās rūgtvielas. No pienenēm jāizvēlas tikai mazās lapiņas, jo lielās nebūs tik sulīgas."