Tikai ūdens un kviešu milti
"Man nekādu pretenziju pret ātri aplejamajām nūdelēm nav. Domāju, ka brīžiem tās ir pat labākas nekā klasiskā pasta, jo organismā ļoti ātri pārstrādājas. Bet, ja tās ēd, obligāti nepieciešams sportot, staigāt, dejot, kustēties," stāsta makrobiotikas speciālists Roberts Lācītis. "Pieņemsim ideālo variantu, kad ātri aplejamās nūdeles gatavotas no miltiem un ūdens – tas ir ļoti normāls ēdiens, kas dod ātru enerģiju, bet organismam pēc tam ir jākustas. Ja ēd jebkurus makaronus un nekustas, tad visi uzņemtie ogļhidrāti pārvēršas taukos. Bet paši makaroni – tie ir labi, jo tur ir tikai ūdens un kviešu milti. Es dažreiz arī tos apēdu, vienīgi piedevu garšvielas nelietoju, jo man tās garšas nav patīkamas. Nelietoju arī klāt pievienoto eļļu, jo nezinu, kādas kvalitātes tā ir. Ja nepieciešams, pievienoju sviestu, jo – lai organisms spētu pārstrādāt jebkuru graudu, vajadzīgas taukvielas. Otrs variants, ir – ja šīs nūdeles ir slikts pakaļdarinājums, tad gan labāk tās neēst. Kā to uzzināt? Tikai eksperimentējot, un ātrajām nūdelēm pēc smaržas un garšas jābūt patīkamām," skaidro Roberts Lācītis.