ceptas aknas
Foto: Shutterstock

Bieži vien cilvēki mēdz paust bažas par dzīvnieku gaļas subproduktu iespējamo piesārņojumu. To veido dažādi smagie metāli, un visbiežāk tas ir, piemēram, svins un kadmijs. Latvijas Televīzijas raidījums "Pārtikas revidents" atklāj, kuriem produktiem jāpievērš pastiprināta uzmanība.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vadītāja vietniece Ilze Plīkša stāsta, ka svinu un kadmiju patērētājs uzņem gan ar pārtiku, gan gaisu un ūdeni. Tātad - no apkārtējās vides.

Arī dzīvnieki pārtiek no tā, kas atrodams apkārtējā vidē. Un vides piesārņojumu ietekmē rūpniecība, atkritumu un arī plastmasas atkritumu dedzināšana, un arī notekūdeņi un mēslojums, kas vēlāk var nonākt saskarē ar lopbarību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!