Tikai mēs paši varam dot svētkiem kādu vērtību un nozīmi, un Baltā galdauta svētki, ko atzīmējam 4. maijā, daudziem ir ģimenes svētki, kad mīļi sanākt kopā uz svētku brokastīm, pusdienām vai vakariņām. Tad mēs piedomājam, ka tā nav ikdienišķa maltīte. Kā radīt pavasarīgu svētku noformējumu uz galda, "Tasty" stāsta vides stiliste-dekoratore Baiba Prindule-Rence.
"Manuprāt, forši, ja atrodam balto galdautu un tādējādi pastiprinām Baltā galdauta svētku tradīciju, tomēr primāri ir svinēt svētkus, un galdauta krāsa paliek otrajā plānā. Man šie svētki asociējas ar pavasari, kad daba mostas un plaukst, un pavasaris, kurš vēl īsti nemaz nav sācies, varētu būt ietverts galda noformējumā. Kā Lieldienu turpinājums, ar pavasara ziediem un smaržām, gaisīgumu un vieglumu," stāsta Baiba.