Kūka
Foto: Privātais arhīvs
"Māmiņdienai piestāv kūku gatavošana – ja mamma uzcep kūku kā pateicību bērniem vai tētim par apsveikumu. Es savu Māmiņdienas kūku – Ļvovas siera kūku – uzcepu jau šorīt," stāsta Dace Taukule – mamma un vecmāmiņa, kuras radītās kūkas ar pievilcīgu noformējumu ir iemīļotas ne tikai ģimenē, bet viņas dzīvesvietā Lubānā.

"Esmu padomju laika bērns, un manā bērnībā nesvinēja Mātes dienu, svinējām tikai 8. martu. Savu mammu sveicām Sieviešu dienā. Un es gribētu teikt, ka vispirms tētim jāiemāca bērni apsveikt mammu Māmiņdienā. Ja tēvs nedāvinās mammai ziedus šajā svētku dienā, tad bērni to nekad neiemācīsies. Protams, viņi to mācīsies skolā, bet, ja tēvs nesveiks mammu, tad mājās šo svētku nebūs. Tie paliks tikai svētki kalendārā," stāsta Dace, kura, lai iepriecinātu citus un sevi, cep kūkas.

"Ikdienā dzīvoju mājās. 45 gadu vecumā man piedzima trešais bērniņš, un viņš diezgan daudz slimoja. Es sapratu, ka vēlos ar bērnu dzīvot mājās, un mēs varējām to atļauties. Tagad puikam ir 11 gadi, man patīk būt mājās, un pēdējos piecus gadus es savu laiku aizpildu ar kūku cepšanu. Es ar to nepelnu, tas ir vaļasprieks," stāsta trīs bērnu mamma un nu jau arī vecmāmiņa divām mazmeitiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!