Foto: Shutterstock

Pēdējā laikā aizvien biežāk var dzirdēt, ka skābā krējuma vietā labāk izvēlēties grieķu vai turku jogurtu. Kāda Latvijas Televīzijas raidījuma "Pārtikas revidents" skatītāja vēlējās saprast, vai tie tiešām ir labāki kā skābais krējums un kas tad ir to sastāvā?

Sertificēta uztura speciāliste Tatjana Korjagina skaidro, ka, ja skābajam krējumam sastāvā būs pasterizēts krējums, tad turku un grieķu jogurtiem tas būs piens. Viņa arī uzsver, ka visu produktu sastāvā būs arī pienskābes baktēriju ieraugs, kas ir ļoti veselīgs mūsu organismam, labvēlīgi ietekmējot zarnu mikrofloru.

"Tālāk skatāmies uzturvērtību, un krējumam tās būs 210 kalorijas 100 gramos produkta, taču jogurtā tikai 62 grami, kas ir četras reizes mazāk. Tauku saturs krējumā būs 20 grami, bet jogurtā – 2 grami. Ogļhidrāti – 4 grami krējumā, bet 2 grami jogurtā," klāsta Tatjana Korjagina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!