Latvijas Televīzijas raidījums "Pārtikas revidents" sarunā ar uztura speciālisti Ingu Širinu skaidro, cik daudz riekstu dienā ieteicams iekļaut uzturā un kuri no visiem ir vērtīgākie.
Inga Širina uzskata, ka rieksti ir iekļaujami veselīgo produktu sarakstā un tos droši var ēst katru dienu: "Jautājums būs tikai par daudzumu. Pietiek ar 5 līdz 10 riekstiņiem dienā vai vienai saujai dienā. Tas būtu pieņemams daudzums, ko ikviens no mums varētu lietot savā uzturā."
Rieksti galvenokārt ir vērtīgo tauku, tostarp Omega 3 un Omega 6 taukskābju, avots. Tauki veido aptuveni 60% no riekstu sastāva. Bez taukiem riekstos ir arī olbaltumvielas, vitamīni, minerālvielas, antioksidanti un šķiedrvielas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit