Ārste un uztura speciāliste Guna Havensone sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Pārtikas revidents" atklāj, kas jāņem vērā, uzturā lietojot sieru.
Guna Havensone uzskata, ka piena produkti, tostarp siers, mūsu uzturā galvenokārt ir olbaltumvielu un kalcija avots: "Kalcijs ir viens no pamatelementiem, kurš ir vajadzīgs organisma katrai šūnai. Tas ir vajadzīgs vielu pārnesei, nervu impulsiem, muskuļiem, tai skaitā sirds un asinsvadu sistēmā, un tas, ko mēs vairāk atceramies katrs un zinām – kalcijs ir vajadzīgs arī kaulaudu vielmaiņai."
Turklāt piena produktos, tai skaitā sierā, kalcijs ir pareizā attiecībā ar fosforu, kas nodrošina šo minerālvielu optimālu izmantošanu organismā. Tāpat siers ir arī A, D un K vitamīna avots, kas kalciju palīdz labāk nogādāt līdz kauliem.