<a rel='cc:attributionURL' href='https://unsplash.com/@bendude'>Ben Bin</a> / <a rel='license' href='https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/'>cc</a>

Jāņos alus, visticamāk, tiks celts uz daudziem svētku galdiem. Bet, kādam šī dzēriena iepakojumam dot priekšroku, lai alus pēc iespējas ilgāk būtu svaigs un garšīgs? Atbildi uz šo jautājumu Latvijas Televīzijas raidījumam "Pārtikas revidents" sniedz alus someljē Andris Rasiņš.

Pastāv daudz un dažādi minējumi, kas tad ir labāks un kvalitatīvāks iepakojums. "Pats galvenais - cilvēkiem jāsaprot, ka alus lielākais ienaidnieks ir gaisma, saules stari, un otrs, tikpat liels, ienaidnieks, ir skābeklis. Skābeklis nedrīkst piekļūt produktam," stāsta Rasiņš.

Ņemot vērā šos ienaidniekus, nepiemērotākais iepakojums ir plastmasa. Lai cik tumša būtu pudele, gaisma pie alus tiek klāt ļoti ātri, tāpēc alum, kas pildīts plastmasas pudelēs, parasti ir īsāks derīguma termiņš nekā tam dzērienam, kas pildīts stikla pudelēs vai skārdenēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!