Foto: Viesturs Radovics/DELFI

Tiem, kas rauc degunus, izdzirdot vārdu "pelmeņi", laiks iepazīties ar patiesi kvalitatīvu produktu – "Dižvīra pelmeņiem", ko savām rokām lipina Ilmārs Āboliņš Straupes pusē. Vietējie viņu labi pazīst, jo Ilmārs agrāk strādāja piensaimnieku kooperatīvajā sabiedrībā "Straupe" kā šoferis-ekspeditors, bet visu mūžu smagās piena kannas staipīt taču nav iespējams, bija jāmeklē jauns arods. Ideja par pelmeņu biznesu Ilmāram parādījusies sapnī, un ražošana uzsākta 2019. gada martā. Viņš priecājas, ka ar katru dienu pelmeņu fanu loks tikai aug, un arī nākotnes plāni ir visai raženi.

Asaru jūra, rīvējot mārrutkus

"To, ka jāražo pelmeņi, es redzēju sapnī, goda vārds!" stāstu iesāk Ilmārs. "Sieva teica, ka vecais galīgi sajucis prātā, jo daudzi taču ražo pelmeņus, tas nav nekas oriģināls. Papētīju, jā, kādi padsmit ražotāji ir, bet ar rokām pelmeņus neviens netaisa," viņš atklāj. Ilmāra meita Arita atceras, ka sākumā bijusi visai skeptiska par šo ieceri: "Toreiz nodomāju – vai tiešām neko negaršīgāku nevarēji izdomāt? Tētim gan pelmeņi sanāk ļoti labi, man vislabāk garšo vistas gaļas pelmeņi."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!