Čilli, čilli bļodā, ass ēdiens
Foto: Shutterstock
Nu jau apmēram skaidrs, ko ēst karstuma viļņa laikā. Bet ko neēst? Portāls "Food republic" īsā špikerītī apkopojis to ēdienu un dzērienu grupas, no kā labāk izvairīties, lai neatūdeņotu organismu un nepārkarstu vēl vairāk.

Pikanti un asi ēdieni

Kuram gan nepatīk čili asumiņš! To izraisa kapsaicīns – čili piparu aktīvā viela. Kapsaicīns atrodams pikantos pārtikas produktos, un tas piedod uguntiņu gan ēdienam, gan dzīvei vispār. Tomēr portāls uzskata, ka daži pētījumi, kas vēl nav oficiāli apstiprināti, tomēr raisa pamatotas aizdomas, ka kapsaicīna patēriņš ir saistīts ar īslaicīgu ķermeņa temperatūras paaugstināšanos. Pats par sevi tas nav nekas slikts, taču karstuma viļņa laikā lieki uzkarsēt organismu nav vajadzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!