Ziņa jogurta ēdājiem un lūpu krāsotājām
Latvijas Lauksaimniecības universitātes pētniece Ilga Gedrovica jau vairākus gadus strādā pie inovatīvu produktu izstrādes, pēdējos trīs gadus pastiprināti pievērošot uzmanību dažādu kukaiņu un kāpuru lietošanai pārtikā. Pētniece atklāj, ka nelielas kukaiņu un kāpuru daļas cilvēki neapzināti ar ikdienas uzturu uzņem jau šobrīd, un katrs no mums gada laikā apēd vismaz puskilogramu kukaiņu. Piemēram, E120 jeb pārtikas krāsvielu karmīnskābi iegūst no speciālas sugas laputīm. Tās apstrādājot, iegūst sarkanu pulveri, kuru izmanto pārtikas ražošanā, piemēram, pievieno jogurtam, ievārījumam, saldumiem un pat lūpukrāsai.
VegānisksĒdamie tārpiKukaiņi pārtikāIlgtspējīga pārtikaInovatīvi produktiVegānu pārtikaVeģetāriešu pārtikavēģetārs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit