itāļu ēdiens, itāļu virtuve
Foto: Shutterstock
Cik gatavi uz eksperimentiem virtuvē un cik atvērti jaunām garšām esam? Liekas, ka mammas kotletes tomēr visgaršīgākās un pašmāju receptes – uzticamākās! Kā liecina veselīga dzīvesveida programmas ''Rimi Labākai dzīvei'' ietvaros veikts pētījums, vislabprātāk latvieši ēd to, ko zina un pazīst, – 56 procenti aptaujāto izvēlas Latvijas virtuvi. No citu zemju virtuvēm nepārspēta paliek Itālijas virtuve – to iecienījuši 37 procenti aptaujas dalībnieku.

Pasta, pica, daudzveidīgas jūras veltes, saules piesātināti tomāti un garšaugi, zeltaina olīveļļa, mutē kūstoši sieri, svaigi cepta, kraukšķīga maize un, protams, izcils vīns un kafija – šos itāļu virtuves dārgumus esam iemīlējuši un iecienījuši arī Latvijā. Kā liecina aptauja, itāļu virtuve ir īpaši iecienīta dāmu vidū – tai priekšroku dod 42 procenti aptaujāto sieviešu.

Latvijas iedzīvotāji labprāt nobauda arī Kaukāza, Āzijas un Vidusjūras virtuvei raksturīgos ēdienus, salīdzinoši retāk – Meksikas, Francijas, Indijas un citu valstu receptes, turklāt lielākoties kulinārajiem eksperimentiem nododas paši savā virtuvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!