Foto: Lietuvas Nacionālais muzejs

Cepelīnus noēsties – tas vienmēr ir labs iemesls, lai apciemotu Lietuvu. Bet Lietuvā ir vēl daudz tradicionālu un pārsteidzošu jaunu garšu, kuru dēļ vērts doties atklāt Lietuvu no jauna. Kā pauž Lietuvas nacionālās ceļojumu aģentūras "Lietuva Travel" sauklis, īsts ir skaists.

Nātru, alus un citi saldējumi

Ja būtu jādefinē lietuviešu vispārējā attieksme pret saldējumu, tā būtu stipri tālu no tādiem jēdzieniem kā “balts”, “salds”, “vaniļa”. Arī baltie, šokolādīgie un saldie, protams, nekur nav pazuduši, bet pēdējo pāris gadu laikā Lietuvas kulināri ir meklējuši un arī atraduši jaunus, aizraujošus veidus, kā radīt saldējumu ar vietējo garšu niansēm. Tagad Lietuvā jūs varat atrast gurķu, lavandas, nātru un pat marinētas skumbrijas saldējumu. Un tiem, kas vēlas nedaudz noreibt no saldējuma laimes, tiek piedāvāti arī degvīna un dažādu alus šķirņu sorberti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!