vecas sievietes rokas, cepot pīrādziņus
Foto: Shutterstock
"Viss, ko es gatavoju ir atmiņas. Pat rasols ir atmiņas," saka Maruta Funta. Uzrakstot "Facebook" savas pārdomas par to, kā ēdiena gatavošana uzjundī dārgas atmiņas par vecmammu un bērnības garšām, Marutai pat sveši cilvēki rakstījuši par to, cik ļoti tas sasaucas ar viņu virtuves pieredzēm. Ēdiens jau nekad nav tikai ēdiens vien.

"Ir jauni veidi kā gatavot, jauni gadžeti, bet mēs ņemam vecmammas atstāto pussabrukušo koka puļķi un rullējam mīklu. Kāpēc? Jo tajā brīdī es taču pieskaros tai virsmai, kam viņa ir gadiem pieskārusies, vai ne? Un mēs satiekamies atkal," raksta Maruta.

"Patiesībā vienmēr, kad es kaut ko gatavoju – cepu pīrāgus, štovēju kāpostus, cepu kotletes, šmorēju gaļas – es gatavoju atmiņas. Ievārījumu vārīšana, gurķu marinēšana - viss ir atmiņu pagatavošana vieglā nostaļģiskā mērcē. Šodien arī - sagribējās tik ļoti, ļoti un izcepu vecmammas sencepumus – mēnestiņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!