Foto: Narvesen Kafijas klubs

Aukstā kafija piestāv vasarai. Par klasiku un jaunajām aukstās kafijas tendencēm stāsta "Narvesen Kafijas kluba" barista Gatis Silenieks.

Auksta vai karsta kafija – kofeīna daudzums nemainās

Lai gan garšā vieglāka un atsvaidzinoša, jāatceras, ka auksta kafija ir tikpat kofeīna bagāta kā karsta. "Cilvēki domā, ka cafe latte satur mazāk kofeīna nekā cappuccino, kaut arī abos šajos dzērienos ir vienāds daudzums kafijas, tikai viens ir vairāk atšķaidīts ar pienu. Mainās kafijas garšas intensitāte, bet ne kofeīna daudzums. Tas pats sakāms par aukstajiem dzērieniem, kurus arī gatavo uz espreso bāzes, tāpēc kofeīna tajos ir tikpat daudz kā karstajos kafijas dzērienos, mainās tikai garšas īpašības," stāsta "Narvesen Kafijas kluba" barista Gatis Silenieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!