Viņa izgudroja saldo desu: Latvijas gastronomijas leģendai Ņinai Masiļūnei - 100
Foto: Astra Spalvēna
Katrā Latvijas virtuvē ir vismaz viena no Ņinas Masiļūnes sarakstītajām gandrīz 30 pavārgrāmatām, un saldā desa vai šokolādes desa daudziem ir viena no saldākajām bērnības atmiņām, ko, nostaļģijas vārdā, šad tad joprojām gribas pagatavot. Šodien, 22. augustā, Latvijas gastronomijas leģendai Antoņinai Masiļūnei (1921-2019) apritētu 100 gadu.

Latvijas Džūlija Čailda

Ar Ņinu Masiļūni tikos 2015. gada septembrī viņas dzīvoklī Rīgā, kur tapusi lielākā daļa viņas sarakstīto pavārgrāmatu un tajās fotografētie ēdieni. Mūsu saruna ilgst gandrīz trīs stundas un tās laikā man tiek rādītas grāmatas, fotogrāfijas un dažādas piemiņas lietas. Šī tikšanās ir gandrīz kā kulināro memuāru lasīšana – tik organiski viņas stāstā iekļaujas ēdienu receptes, kas ilustrē dažādas dzīves epizodes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!