Foto: Astra Spalvēna
Tirgus ir pilsētas esence – te ir koncentrējas visi pilsētas un apkaimes labumi, smaržas un garšas. Te iezīmējas raksturi, te pagātne un tagadne satiekas harmoniskāk vai ne tik ļoti. Pirkt un pārdot ir tirgus sāls, bet blakus tam kā cukurs ir vērotāja un baudītāja prieks un pārdomas. Savas kulinārā tūrisma piezīmes Liepājas Pētertirgū fiksējusi Astra Spalvēna, ēdiena kultūras pētniece.

Kulinārajā tūrismā tirgus apmeklējumam ir noteikta vieta: tā ir iespēja brīvā atmosfērā iepazīt autentisku vietējo ēdienu. Tāpēc vienmēr cenšos aiziet uz tirgu, cerot iegūt pēc iespējas pilnīgāku priekšstatu par vietējo gastronomijas kultūru. Izrādās, tas ir interesanti arī tepat Latvijā.

Dodoties uz Liepājas Pētertirgu, nolēmu noskaidrot, kādi produkti tirgū norāda uz piederību tieši šai vietai, reģionam. Mana apmeklējuma reizē tie bija Kurzemes sklandrauši, Liepājas ezera zivis un dzintars. Turpat līdzās arī vietējo mežu sēnes un ārstniecības augi, vietējie dārzeņi un ogas, tai skaitā arbūzi, un vasaras ziedi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!