Kulinārajā tūrismā tirgus apmeklējumam ir noteikta vieta: tā ir iespēja brīvā atmosfērā iepazīt autentisku vietējo ēdienu. Tāpēc vienmēr cenšos aiziet uz tirgu, cerot iegūt pēc iespējas pilnīgāku priekšstatu par vietējo gastronomijas kultūru. Izrādās, tas ir interesanti arī tepat Latvijā.
Dodoties uz Liepājas Pētertirgu, nolēmu noskaidrot, kādi produkti tirgū norāda uz piederību tieši šai vietai, reģionam. Mana apmeklējuma reizē tie bija Kurzemes sklandrauši, Liepājas ezera zivis un dzintars. Turpat līdzās arī vietējo mežu sēnes un ārstniecības augi, vietējie dārzeņi un ogas, tai skaitā arbūzi, un vasaras ziedi.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit