Foto: Vides risinājumu institūts

Latvijā, Priekuļos, Vides risinājumu institūta dārzā lauka apstākļos izaudzēti pirmie safrāna krokusi un ievāktas bezgala vērtīgās safrāna drīksnas. Vēl vairāk – šefpavārs Māris Jansons Latvijā augušo safrānu jau iecepis kliņģerī. Vai arī Latvijā, tāpat kā Spānijā, Indijā un Irānā reiz pletīsies safrāna krokusu lauki?


Kas ir safrāns?

Safrāns pazīstams kā dārgākā garšviela pasaulē. To iegūst no konkrētas krokusu šķirnes ziedu drīksnām. Drīksnu ievākšana prasa pamatīgu roku darbu, vispirms audzējot pareizās sugas krokusus, gaidot tos uzplaukstam un īstajā brīdī ievācot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!