RSU sagatavotajā materiālā veselīgākai dzīvei, tiek atspēkoti daudzi mīti – arī šis! Uztura speciāliste Māra Grundmane raksta: "Zinātniskajā literatūrā atrodamie dati ir pretrunā uzskatam, ka maize un citi konditorejas izstrādājumi, kas cepti ar maizes raugu, ir kaitīgi veselībai, jo var sekmēt audzēju rašanos un sēnīšu infekcijas.
Maizes raugs sastāv no daudziem vienšūnas organismiem, kas sadala mīklā esošos cukurus, izraisot rūgšanas procesu un padarot mīklu irdenāku un poraināku. Rauga šūnas aiziet bojā jau virs 60 grādiem. Maize tiek cepta vismaz 200 grādu temperatūrā, tāpēc izceptā maizē rauga šūnas nesaglabājas."
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit