pankūkas, medus, pankūkas ar medu
Foto: Shutterstock
Gatavojot ēdienu un rakstot vēstules, mājsēde paiet ātrāk. Nē, nu garlaicīgi jau, protams, nav ne mirkli un darba virtuvē mazāk nepaliek, īpaši, ja visi ir mājās – gan lielie, gan mazie. Vienam garšo tas, otram šis, trešajam vajag tikai filmiņu un samīļoties. Un tas viss – vienlaicīgi! Kā te lai kaut ko pagūst? Plānošana ir visa pamatā! Tieši par to Tev šovakar raksta Līva.

Es sākšu plānot ēdienreizes! Tik daudz reižu esmu to nosolījusies, bet mūždien atrodas kādas atrunas, lai to nedarītu. Jā, ģimenē esam spontāno ideju cienītāji, un nekad nevar zināt, kur ceļi mūs aizvedīs, kur ieturēsim maltīti, vai ieplānotā zupa tajā dienā kārosies, vai vakariņām sagatavotais ēdiens, kas paredzēts arī nākamās dienas pusdienām, nepazudīs jau pirmajā vakarā. Ik pa laikam sevi esmu mierinājusi ar domu, ka tad, kad sākšu plānot ēdienreizes, viss būs vienkāršāk.

Un tad – mājsēde! Tas nozīmē divus lielus un divus mazus ēdājus, kuri, tā vien šķiet, gatavi ēst kā tādi kāmji! Kāds kaut ko nepārtraukti ēd, ledusskapis tiek virināts ik pa laiciņam – spēj tik papildināt interneta veikala pasūtījumu! Mūžīgā domāšana, ko šodien ēdīsim, vai pasūtīts viss nepieciešamais, ar ko būs jāiztiek vismaz trīs dienas, bet beigās tik un tā kārotajam ēdienam pietrūkst vienas vienīgas sastāvdaļas… Vēl trīs nedēļas šādā režīmā es, goda vārds, neizturēšu, tāpēc šodien atkal saku – sākšu plānot ēdienreizes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!