dzērvenes, lielogi dzērvenes
Foto: Shutterstock
Latvijas dzimšanas dienas mēnesī vairāk piedomājam pie tā, kas mums labs, stiprs un skaists, kur ir mūsu spēka avoti. Pasaulē runā par "superfūdiem" – brīnumēdieniem ar izcilām spējām. Kādi ir Latvijas spēka augi, kas pie mums izaug no sēkliņas, no saknītes? Kādi ir ēdieni, kas mūs iedvesmo un dod spēku? Uzrunājām dažus cilvēkus, kuru ikdiena saistīta ar Latvijas spēka ēdieniem. Te ir, kur smelties veselīgas idejas!


Restorāna KEST šefpavāra Māra Jansona Latvijas spēka ēdieni

Manā top produktu sarakstā noteikti ir egļu skujas, Smiltenes amarants, Vides risinājuma institūta laukos ievākts kumelīšu medus, kuru, starp citu, var nopirkt tikai KEST; cidonijas un beidzamos trīs gadus – arī kale kāposti. Lazdonas paniņas. Bišu maize, kas, manuprāt, pie mums ir vēl nenovērtēts produkts. Vēl man cieņā lauku olas, protams, arī Latvijas zivis un medījumi, bet tas jau pats par sevi saprotams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!