Mājās sēdēšana gan tagad, gan arī iepriekš noteikti ir vairojusi manu pašapziņu virtuvē. Lai arī daudzi teiktu, ka šobrīd laika gatavošanai netrūkst, es tam nepiekrītu. Arī pašlaik man ir ļoti būtiski, lai ēdiens būtu vienkārši un ātri pagatavojams, jo astoņos vakarā es pilnīgi noteikti vairs negribu gatavot, bet laikā no darbadienas beigām līdz tiem pulksten astoņiem pašlaik jāpaspēj ne tikai paēst, bet arī pastaigāties aiziet.
Mans atklājums pandēmijas laikā ir visādi labumi, kas gatavoti vokpannā. Sacepu dārzeņus ar garšvielām un riekstiem, piemaisu rīsus vai nūdeles, un maltīte gatava! 30 minūtes darba un ļoti daudz iespēju!
Jau iepriekš zināju, ka šādi var gatavot, bet tagad reizēm pat jūtos kā ģēnijs virtuvē, jo vairs nepērku gatavās mērces šādiem ēdieniem, un man nav vajadzīga rūpīga gatavošanās un nobriešana darbam. Kaut ko samoņģelēju, un esmu pārsteigta, ka rezultātam nav ne vainas. Patiesībā, man pat pašai garšo!
Konservēti ananasi ar Indijas riekstiem, dārzeņu maisījumu, sojas mērci, čili un kumīnu? Lai tā būtu! Ja pielej sīrupu no ananasu bundžas un vēl pieliek kartupeļu cieti, sanāk burvīga dārzeņu mērce – jauc tik kopā ar nūdelēm, kas jāvāra 4 minūtes. Es pat nezinu, vai no kartupeļu cietes bija kāda jēga, bet es piebēru un izskatījās, ka kaut kas arī notika.
Tagad man ir arī daudz vairāk garšvielu, un es pat zinu, kāda no tām jēga. Čili piparus vairs nepērku maltus, bet svaigus. Un es varu sakomplektēt savu iepirkumu grozu bez īpaša piepūles tā, ka man vienmēr būs, ko ēst un varēšu kaut ko pagatavot. Man tie ir baigie brīnumi! Lūk, tādas dīvainas lietas notikušas manā virtuvē pandēmijas laikā.
Un ko pandēmijas laikā esi iemācījusies Tu? Pastāsti! Adrese tā pati: receptes@delfi.lv Mēs gaidīsim. Un turpināsim Tev rakstīt.