Foto: Maruta F
"Mamma izvārīja zemenes, uzlika cedelīti. Es mammai norādīju, ka vispār tagad ir 2017. gads. Viņa atbildēja: "A man ir revolucionārais ievārījums!" Starp citu - man šī burciņa vēl tagad ir. Lai revolūcija paliek pie manis uz visiem laikiem." Lūk, tāds, brīnumjauks stāsts. Foto Tu redzi augstāk. Es šovakar par to – par brīnišķīgo spēju defektu pārvērst par efektu un pārāk neuztraukties.

Dzīve, protams, liek nenormāli saspringt, tāpēc vēl jo svarīgāki un lieliskāki ir cilvēki, kas prot atslābt un, kā teiktu fotogrāfs Jānis Deinats, nepārvērtēt mirkļa svarīgumu. Tas ir dabas dots talants – izkļūt no situācijas ar radošu pieeju, eleganci un "pofigismu". Dažkārt – pat ne izkļūt no situācijas. Vienkārši to mierīgi izdzīvot ar dotajiem lielumiem. Vārdu sakot, bez drāmas.

Kāda kolēģe stāstīja par vienu pie pirmajām ciemošanās reizēm nākamās vīramātes mājā. Ar nakšņošanu, tātad jau tādā tīri atzītā statusā. Skaidrs, ka jāparāda čadīgums augstākajā pakāpē, bet nu grūti, protams, Viedās Kulinārijas Dieves, viņa arī Dēla Māte, pētošo un kritisko acu ēnā. Mizo kartupeļus trīcošām rociņām, liekas, šito tak es varu – un vienā brīdī atskan topošās vīramātes šķietami nevainīgais jautājums: "Jūs mājās laikam bagāti dzīvojat, ka tik resnas mizas mizo?" Opsī…

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!