Foto: DELFI
Tas laiks ir klāt – piparkūku mīklas izvēles jautājums sāk piedegt. Vai gan visu iespējams sagatavot, pagatavot un izgatavot savām rokām, sākot no siļķes kažokā un beidzot ar Ziemassvētku galda kāju (hm, vai to tomēr nesauca par Ziemassvētku pagali?)? Nevar – un arī nevajag. Arī izceptas piparkūkas var nopirkt, taču jāatzīst, ka svaigi ceptu piparkūku smarža, kas piepilda māju, tomēr ir nenopērkama. Jāizvēlas tikai īstā mīkla.

Kā atrast pašu labāko, garšīgāko mīklu? Garša? Protams, un kurš gan nezina, ka labākā mīkla ir tā, ko gribas apēst uzreiz! Bet veikalā jau nu gluži nepagaršosi, vai ne? Protams, svarīga ir arī krāsa – tumša vai gaiša mīkla tomēr dod zināmu mājienu par iespējamo garšu.

Skaidrs, ka ļoti svarīgs ir sastāvs. Te nu nekādu Ziemassvētku brīnumu nav. Mīklās ir tieši tas, kas rūpnieciski ražotajos cepumos, un pilnīgi skaidrs, ka pašam cept ir labāk. Jāpiebilst arī, ka tikai retās mīklas sastāvā ir sviests, nevis margarīns, kurš, ja palasa vairāk, lielāko daļu ir dažādas augu eļļas, palmu ieskaitot. Un cukurs – mīļo stundiņ, cik tomēr daudz tajās mīklās ir cukura!

Pētīšana un lasīšana ir viens, bet kā mīkla rullēsies, kā izskatīsies un kā garšos piparkūkas – to var uzzināt tikai cepot. Tāpēc nolēmu veikt nelielu piparkūku mīklu testu.

Mīklas izvēlējos tās, ko pagājušajā nedēļā varēja pasūtīt lielveikalu interneta veikalos ar piegādi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!