Zvaigzne ABC publicitātes foto un <a rel='cc:attributionURL' href='https://unsplash.com/@edgarraw'>Edgar Castrejon</a> / <a rel='license' href='https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/'>cc</a>

Tikko iznākusi jauna grāmata – “101 libāniešu ēdiens”, vēsta apgāda "Zvaigzne ABC" pārstāve Kristīne Ilziņa. Jaunajā grāmatā apkopotās receptes ir tuvas visa pasaulē populārās Vidusjūras diētas ēšanas principiem, turklāt grāmatas autori Linda un Hosams Abu Meri ir rūpīgi piedomājuši, lai ēdieni būtu pagatavojami ātri, viegli un no produktiem, kas nopērkami jebkurā pārtikas veikalā.

Būdams gastroenterologs, Hosams zina, ka ēdiens ietekmē labsajūtu, tāpēc katra recepte ir papildināta ar "Ārsta padomu" par saudzīgu attieksmi pret gremošanas sistēmu. Grāmatu vēl "garšīgāku" padara iespēja redzēt, kā izskatās uzrakstīts un kā skan izlasīts katra ēdiena nosaukums arābu valodā, tādēļ humosu viņi ar nolūku dēvē par "hummusu", bet haloumi par "halumi", lai lasītājs izjustu gan libāniešu garšu vilinājumu, gan arābu valodas skanējumu.

Stilīgā pavārgrāmata sākas ar ievadu un stāstu par to, kas ir libāniešu virtuve un kādas ir tās īpatnības. No vieglām uzkodām, salātiem un zupām līdz pamatēdieniem un desertiem – gan veģetārieši, gan gaļēdāji te atradīs iedvesmu un iedrošinājumu. Zirņi un pupiņas, pētersīļi un tomāti, kāposti, baklažāni un pipari, rieksti un mandeles, malta un svaiga gaļa un akniņas… mmm, jā, to visu taču mēs gatavojam arī ikdienā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!