Latvijas devums sieru pasaulē nav izpelnījies globālu atpazīstamību, turklāt īstenu vietējo ražojumu ir diezgan maz – tāds būtu mūsu vecais labais ķimeņu siers un vēlāk, jau padomju laikā, radītais īpatnēji aromātiskais siers "Latvija". Rakstīt, ka abi būtu unikāli, īsti roka neceļas, taču savu pikselīti pasaules siera kartē esam ielikuši.
Dārgākie
Serbijā, Zasavicas dabas rezervātā, tiek gatavots absolūti ekskluzīvs siers – "pule" jeb "magerči", kas maksā kosmisku naudu – apmēram 670 eiro kilogramā, kas šo piena produktu bez liekas izpētes ierindo "Forbes" pasaulē dārgāko sieru topā.
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv