Foto: Dārzkopības institūts

Augļi, sulas, sukādes un citi našķi ir ne tikai veselīgi pašiem, bet arī lieliskas dāvaniņas cilvēkiem, kuru labsajūta mums ir svarīga. Dārzkopības institūta vadošā pētniece, Dr.sc.ing. Dalija Segliņa stāsta gan par Latvijas vadošā dārzeņkopības un augļkopības pētniecības centra pieredzi, gan iedvesmo veselīgu dāvanu idejām.

Našķis, dāvana, rotājums


Vai zinājāt, ka Dārzkopības institūta kolekcijā ir vairāk nekā 600 ābeļu šķirņu? Daudzas no tām ir labi pazīstamas un tiek plaši audzētas, lai spētu apmierināt katra baudītāja gaumi. Saldi, skābāki un saldskābi, sulīgi, kraukšķīgi un blīvākas konsistences kulinārijas produktiem, turklāt krāsas – no dzeltenas līdz pat tumši sarkanai priecē acis, aicina likt uz kārā zoba un arī dāvināt. Un kādēļ gan ne? Gaumīgi iepakots 'Auksis' būs saldskābu augļu cienītājiem, kā filmu varoņa ziemeļbrieža Rūdolfa sarkanais deguns 'Spartans' būs ne tikai garšīgs našķis, bet arī skaists Ziemassvētku eglītes rotājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!