ēdiens uz galda
Foto: Shutterstock
Atskatoties uz šo visai trauksmaino gadu no gastronomiskās perspektīvas, ir viena galvenā lieta, kas nav mainījusies, un tā ir ļoti laba ziņa: virtuve joprojām ir visu mūsu dzīves lidojumu vadības centrs. Mēs ēdām, mēs ēdam un mēs ēdīsim!

Pasaule mainās ātri un nekas nav pastāvīgs, bet jautājums par to, ko ēst brokastīs, pusdienās un vakariņās, ir svarīgs vienmēr. Ēdiens jau vispār ir varena lieta – paēdina ķermeni, iepriecina prātu; ēdiens nomierina, sasilda, dod enerģiju, rada svētku sajūtas, atmodina atmiņas, uzbur nostaļģiju, ļauj atgriezties tajā vietā un laikā, kur jutāmies vislabāk, ļauj atraisīt radošumu un sajusties visu varošam un galu galā – ļoti iedvesmo. Un kas gan mēs būtu bez iedvesmas, šīs skaistās dzirksteles dvēselē?

"Tasty" ar jums kopā ar iedvesmu pētīja interesantas lietas par ēdienu un tā vēsturi, kopā ar jums radījām jaunas lieliskas receptes, cēlām gaismā sen aizmirstas, saimnieču gadiem un gadsimtiem ilgi pārbaudītas receptes, braucām ciemos pie cilvēkiem, kas paši audzē, ražo, cep, vāra un gatavo brīnumgardas lietas no tepat Latvijā augušiem labumiem, gājām uz restorāniem, meklējām trifeles zem zemes, kāpām uz jumta pēc pilsētas bišu medus, meklējām, kur cep vislabākos kebabus, vāra vislabākos pelmeņus un audzē gardākos vīngliemežus; mācījāmies, kuri vīni jāšauj vaļā Jaungada naktī un, un, un... Šis ir bijis viens piepildīts un labs gads – neraugoties uz paši-zināt-ko!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!