Foto: Shutterstock
Šis viens no slavenākajiem "pārīšiem" gastronomijas pasaulē un visbiežāk izmantotā kombinācija. Cilvēce attiecībā uz kombināciju "šampanietis + austeres" dalās divās daļās – tajos, kas šo pārīti dievina, un tajos, kas nesaprot, par ko sajūsma. Vēl ir visai paliels pulciņš to, kuri priekšroku dod vienam un ne pārāk izvēlas otro – šampanietis arī bez austerēm ir lielisks, savukārt ne sliktāks sabiedrotais par "burbuļiem" pie austerēm ir baltvīns bez tiem.

Pasakot šo vārdu salikumu – šampanietis un austeres – uzreiz iztēlē uzzīmējas ikoniska aina: ledus plate ar sulīgām austerēm un citrona daiviņām un glāze vīna blakus. Balts galdauts, sudraba piederumi un "Riedel" glāzes nav obligātas, tās lai paliek snobiem.

Kas ir kas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!