Argentīnas asado grils gaļa desas
Foto: Shutterstock
Desu, cīsiņus u.c. gaļas produktus gatavo no gaļas, bet vai tiešām tikai no tās? Zema cena ir viens no signāliem, ka produktā attiecīgi ir mazs gaļas daudzums, ko, visticamāk, lielākoties aizstāj uzturvielām mazāk vērtīgā mehāniski atdalītā gaļa (MAG). Kā iepirkties gudri, lai organisms tiešām saņemtu gaļu? Jāraugās, lai gaļas produktā ir izmantota gaļa – jo augstāks gaļas procents sastāvā, jo labāks produkts, apstiprina dietologs Andis Brēmanis.

Gaļas produktu sastāvdaļu kvalitāte atspoguļojas arī to cenā, un likumsakarīgi, ka veselībai labāka ir kvalitatīvāka pārtika un attiecībā par gaļas produktiem pamata izejvielai – gaļai, tajos vajadzētu būt vismaz 60% un vairāk.

Pērkot gaļas produktus, īpaši vajadzētu pievērst uzmanību gaļas daudzumam sastāvā. Labāk pirkt produktu bez mehāniski atdalītas gaļas (MAG); ja pieņemts lēmums iegādāties gaļas produktu, tad tādu, kas tiešām pagatavots no svaigas gaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!