Foto: DELFI
Rasols ir viens no ēdienu karu izraisītājiem – atliek vien pieminēt kādu sastāvdaļu, un pēc brīža jau saruna turpinās augstos toņos. Bet šoreiz ne par to, kā mēs katrs gatavojam rasolu mājās. Tas, ka katrs no mums to dara vispareizāk, tāpat skaidrs. Bet šoreiz parunāsim par rasoliem, ko var nopirkt, darba pusdienlaikā ieskrienot stūra veikalā.

Uz nelielu degustāciju sapulcināju trīs draugus. Viena no dāmām sevi nosauca par Biroja žurku (regulāra dažādu Rīgas centra veikalu salātiņu patērētāja), otra dāma sevi nosauca par Rasola Kvīnu (pati uzskata, ka viņai rasola gatavošanā ir melnā josta), un kungs par sevi izteicās vienā vārdā: Kododtoēd.

Degustētājiem pasniedzu rasolu uz jaukiem, baltiem šķīvīšiem, un ēdot viņi nezināja, kādas firmas vai veikala ražojums tas ir. Jāteic uzreiz, ka garšojām tikai daļu no veikalu piedāvājuma – gan jau veikalos ir vēl, bet visu pasaules rasolu jau tik un tā nepagaršosi. Un pēc šodienas liekas – diez vai arī vajag.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!