Šefpavāra Pola Bokuza vārdā nosauktais pavāru konkurss notiek reizi divos gados, un tā mērķis ir atklāt nākamās paaudzes pasaules pavārmākslas virtuozus. Šogad konkursā piedalīsies 17 Eiropas komandas, no kurām desmit iekļūs finālā, lai turpinātu sacensības 2023. gada janvārī Lionā, Francijā, kur notiks "Bocuse d'Or" pasaules čempionāts.
Katrā komandā iekļauti divi pavāri, no kuriem viens ir vadošais šefpavārs un pavāra palīgs (commis), kuram jābūt jaunākam par 22 gadiem. Darba veikšanai dotas piecas stundas un 35 minūtes, lai pagatavotu divas sarežģītas ēdienu prezentācijas tā sauktajā "kulinārijas teātrī" jeb pilnībā aprīkotās virtuvēs, kas atrodas žūrijas, mediju un skatītāju priekšā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit