daudz kafijas
Foto: Shutterstock
Kapučīno, latte, espreso, balta kafija, melna kafija... Visi šie kafijas nosaukumi šķiet tik ierasti un zināmi, bet tā ir kafijas aisberga redzamā daļa. Ja ienirst dziļāk, atklājas pasakaini pārsteidzoša un dažādām garšām bagāta pasaule. Kafijai var pievienot kā medu un sīrupu, tā augļus un ogas. To var bagātināt ar garšvielām un stiprināt ar alkoholu. Vai esi gatavs eksperimentiem?

Vispirms ir aromāts, tad seko viss pārējais. Es kafiju sāku dzert, kad man jau bija pāri trīsdesmit gadiem, jo diētā, ko ievēroju, brokastīs bija jāēd sausmaizīte un jāpiedzer melna kafija. Tad arī uzzināju par kafijas apbrīnojamo spēju pacelt asinsspiedienu. Es praksē pārliecinājos, ka melnā dzira reāli strādā kā modinātājs.

Kafijas ceļojuma piezīmes

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!