Tunča acis zivju tirgū
Foto: Shutterstock
Kas vienam liekas kaut kas neēdams vai, labākajā gadījumā, vienreiz pagaršojama eksotika, citam ir kārums un delikatese. Viss atkarīgs no tradīcijām, tā, ar ko bērnībā barojusi mamma, un atvērtības pasaulei. Jocīgu un dīvainu lietu tajā pa pilnam!

Jāteic gan – neviena zeme neiztiek bez ēdieniem, kas sveštautietim šķiet dīvaini. Mūsu pelēkie zirņi ar speķi der ne katra ārzemnieka kuņģim un zarnu noturībai! Par to, kā var dabūt iekšā kefīru, arī daudzi brīnās. Nu, bet asinsdesa – nemaz nav jābūt ārzemniekam, lai tādu nespētu pat pagaršot. Ir cilvēki, kuri labāk gulētu, neuzzinot, kā un no kā tās asinsdesas gatavo.

Portāli "RoughGuides" un "Hostelworld" apkopojuši pasaules baismīgākos un dīvainākos ēdienus. Tiesa, latviešus eksplozīvo zirņu vai asinsdesas šajos sarakstos nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!