rasola griešana
Foto: Shutterstock

Šobrīd virtuvēs notiek kas brīnišķīgs – gatavošanās. Sākot ar olu krāsošanu un cepeša marinēšanu, cauraudzīša gaļas griešanu pīrāgiem un biezpiena kulšanu, beidzot ar visām citām lietām, kas Lieldienas padara tik neticami garšīgas. Tāda laba sajūta: zināt, ka visur notiek tā jaukā darbošanās. Un maza ziņkārība: ko dara citi? Kā Lieldienām gatavojas citās mājās?


Daudzās virtuvēs Lieldienu rosība jau sākusies, daudzās lielā olu krāsošana, rasola kapāšana, cepeša iesvaidīšana ar visādiem labumiem un citi darbi tikai sākas. Milti pa gaisu un lai Dieviņš un visi Lieldienu zaķi stāv mums klāt – šodien viss notiek! Bet mierīgi, mierīgi un bez stresa – neko īsti nevar nokavēt, un Lieldienas ir prieki, tāpēc arī pa virtuvi labāk šiverēt priecīgi. (Nu, maizi mīcot, gan var no sirds apskaisties – tad labāk rūgst!)

Arī laukā šodien jāiet paķert sauleszaķus, nostaigāt kādu kilometru (pa virtuvi norikšotie neesot īstie), dabūt kādu Lieldienu vasaras raibumu skaistumam un kādu pavasara zālīti un puķīti olu vārīšanai, lai smuki raksti sanāk. Kā teica kāda mana draudzene: "Lieldienas jau nav Ziemassvētki. Tad cept un vārīt var līdz bezsamaņai. Lieldienās pietiek ar vienu diviem "bestselleriem", lai spēks spriņģot pa āru un šūpoties!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!