Foto: DELFI
4. maijs un 18. novembris – tās ir dienas, kad karoga krāsas liekam kūkās un citos ēdienos. Vai patriotiskajām krāsām ēdienā ir kāda nozīme? Vai to vispār vajag?

Es saku: var un vajag! Patriotisma paušanai likumi nav rakstīti, un ne jau sveši cilvēki sēdēs pie mana svētku galda, lai es uztrauktos, ka biešu salātu rotājumā krējums mazliet paplūdis vai ka kādam liksies negaumīgs un klišejisks mans sarkanbaltais zemeņu un putukrējuma "karogs" uz cepumu kūkas. Man patīk mūsu karogs, un kad gan vēl to mēģināt attēlot visos veidos, ja ne šodien? Katru gadu sev solos, ka uzcepšu arī slaveno velveta kūku. Pagaidām nav sanācis, bet varbūt novembrī. Bet kā tāds aizrautīgs un patriotisma jūtu pilns gleznotājs naivists vismaz biešu salātus šodien es varu "uzgleznot"!

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!