Foto: Maija Pohodņeva
Pirmās sērapiepes parādījušās dārzos, parkos un mežos! Burvīgā, ne ar ko nesajaucamā sēne kā dzeltenas celtniecības putas vai kā maigi oranži vēdekļi priecē acis un zinātājiem – arī vēderus! Sēņu karbonādes liekas jau pierasta lieta – lūk, rakstnieces un dabas pazinējas Maijas Pohodņevas foto stāsts un pašas pārbaudītas receptes, kā meklēt un kā interesanti pagatavot sērapiepi!

Maija Pohodņeva sērapiepi dēvē par maija un jūnija mežu karalieni. "Laba un ēdama sēne, kas tikai šķiet eksotiska," saka Maija. "Pareizi, laikā ievākta un sagatavota – bauda garšas kārpiņām. Turklāt ēdiens nav tik populārs, lai nezinātājs uzreiz atminētu to, kas tas ir. Tad arī maltīti var pārvērst piedzīvojumā."

Jo dziļāk mežā...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!