Skaidrs ir viens: ķiršus mēs ēdam bez kauliņiem. Arī gatavojot ķiršus uzglabāšanai ziemā, kauliņus izņemam – gan vārot ievārījumus, gan saldējot un žāvējot. Bet skaidrs arī, ka, šā vai tā, kādu kauliņu pa laikam gadās arī norīt. Vai tas tiešām ir bīstami?
Portāls "AllRecipes" noskaidrojis, ķirša augļa cietais kodols satur vielu, kas, nonākot organismā, pārvēršas cianīdā, un tā ir ļoti spēcīga inde. Norijot vienu divus ķiršu kauliņus, nekas traks nenotiks, jo vēderā tie nesadalās un, visticamāk, neskarti veiks aizraujošu ekskursiju pa kuņģa un zarnu "disnejlendu" (zarnas ir īsti amerikāņu kalniņi!) un tiks izvadīti no organisma.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit