Foto: Shutterstock
Jau nākamnedēļ, 4. un 5. augustā, Pāvilostā paredzēts gastronomisks piedzīvojums – "Sidra dienas Pāvilostā 2022", kas veltītas Latvijas un Baltijas dabīgajiem sidriem un to saskaņai ar ēdieniem, akcentu liekot uz vietējām, mazajām maizes ceptuvēm un siera ražotājiem.

Latvija ir ābolu zeme, tāpēc radīt sidru šeit ir dabiski! Senās ābolu audzēšanas tradīcijas, kā arī kvalitatīvu šķirņu daudzveidība ir būtiska Latvijas sidra kultūras priekšrocība. "Mūsu klimata zonā apstākļi ir īpaši piemēroti, lai taptu sidrs, pirms aptuveni 30 gadiem šeit radušies pirmie sidra kultūras aizmetņi, un šodien vietējie sidra ražotāji gūst atzinību vietējos un starptautiskos konkursos. Dabīgais sidrs ir izsmalcināts dzēriens ar bagātīgām garšas niansēm un ievērojami atšķiras no lētas masveida produkcijas, kuras ražošanā izmanto koncentrātu. Mazie ražotāji parasti paši piedalās visā radīšanas ciklā: vienu reizi gadā rudenī spiež aromātisku sulu no svaigiem āboliem, to lēni raudzē, radot dabīgu autentisku sidru," teikts pasākuma rīkotāju mājaslapā.

Sidra dienas Pāvilostā norisināsies "Hotel OTTO & Sun" telpās un pagalmā, kur apmeklētājiem iespējams pēc izvēles baudīt pasākumu divās daļās:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!