Latvija ir ābolu zeme, tāpēc radīt sidru šeit ir dabiski! Senās ābolu audzēšanas tradīcijas, kā arī kvalitatīvu šķirņu daudzveidība ir būtiska Latvijas sidra kultūras priekšrocība. "Mūsu klimata zonā apstākļi ir īpaši piemēroti, lai taptu sidrs, pirms aptuveni 30 gadiem šeit radušies pirmie sidra kultūras aizmetņi, un šodien vietējie sidra ražotāji gūst atzinību vietējos un starptautiskos konkursos. Dabīgais sidrs ir izsmalcināts dzēriens ar bagātīgām garšas niansēm un ievērojami atšķiras no lētas masveida produkcijas, kuras ražošanā izmanto koncentrātu. Mazie ražotāji parasti paši piedalās visā radīšanas ciklā: vienu reizi gadā rudenī spiež aromātisku sulu no svaigiem āboliem, to lēni raudzē, radot dabīgu autentisku sidru," teikts pasākuma rīkotāju mājaslapā.
Sidra dienas Pāvilostā norisināsies "Hotel OTTO & Sun" telpās un pagalmā, kur apmeklētājiem iespējams pēc izvēles baudīt pasākumu divās daļās: