rosols, rasols, kartupeļi
Foto: Shutterstock
Ja kādam jautā, kādas kartupeļu šķirnes viņš zina, tad parasti atbilde ir: 'Laura' un 'Vineta'. Jau kādu laiku šis draudzeņu pārītis ieņem populārāko kartupeļu godu, kaut abas ir pilnīgi atšķirīgas: viena ir stingra un nejūkoša, otra – ļoti miltaina. Arī draugi abām ir pilnīgi dažādi: 'Vineta' ir gatava izšķīst biezeņos un zupās, 'Laura' ir tā stingrā, kas vienmēr gatava rasolam un kartupeļu salātiem. 'Laura', tu rasola karaliene, mēs tevi gaidījām!

Nav jau tā, ka no citiem kartupeļiem nevarētu pagatavot rasolu. Tomēr, īpaši veikalā pērkot kartupeļus, tā vienmēr ir tāda kā laimes spēle – kaut kas līdzīgs Foresta Gampa slavenajai šokolādes, kārbai, kur nekad nevar zināt, ar kādu pildījumu šokolāde trāpīsies. Arī tirgū tas pats – jāzina nosaukumi, lai saprastu, ko pērc. 'Laura' ir 'Laura' – tur uzreiz skaidrs, ka nekādu brīnumu nebūs, kartupeļi būs tvirti un gardi, sagriezt varēs, ka prieks, un rasols būs uz goda!

Sandra Dieziņa ir viena no 'Lauras' cienītāju pulka un šos kartupeļus pērk regulāri. Viņa novērojusi, ka pērn nakts tirgū 'Lauru' apmēram šajā laikā varēts nopirkt par 40 centiem kilogramā, šogad – par 60 centiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!