Foto: Publicitātes attēls
No 23. augusta līdz 12. septembrim ikviens mazais ražotājs un mājražotājs aicināts pieteikt savus izcilākos ražojumus jau trešajam "Novada Garša" pārtikas produktu kvalitātes konkursam, ko rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) sadarbībā ar Pavāru klubu un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes speciālistiem.

Konkursā produktus var pieteikt astoņās kategorijās:

• piens un piena produkti (t.sk. kazas un aitas piena produkti),
• gaļas produkti (t.sk. svaiga),
• zivju produkti (t.sk. svaigas zivis),
• ogu, augļu un dārzeņu produkti (t.sk. sulas, dzērieni),
• maize un miltu izstrādājumi,
• raudzēti dzērieni (piemēram, vīns, sidrs u.c., gan alkoholiskie, gan bezalkoholiskie dzērieni),
• medus,
• inovatīvi/ jaunradīti produkti.

Jau ierasti konkursā var piedalīties tikai Latvijā reģistrēti pārtikas ražotāji, kuru pieteiktā produkta galvenā vai garšu veidojošā izejviela arī audzēta Latvijā. Katrā kategorijā ražotājs var startēt ar trim produktiem.

Šogad konkursam iesniegto produktu vērtēšana notiks 29. septembrī Hanzas peronā, bet uzvarētāju apbalvošana paredzēta 30. septembra pēcpusdienā.

Plašāku informācija]u par konkursu var saņemt, rakstot uz: info@novadagarsa.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!