"Aicinām brīvprātīgo izmēģināt uzjaukt kokteili!" skan zālē, un es steidzu pieteikties — kāpēc ne? Pašam interesanti un pasākuma vadītājs iztiek bez neveiklā brīža, kad auditorijā atsaucības nav. Programmā kokteilis no franču konjaka "Curvoisier". Jā, tas pasaulē tagad jaunākais trends — visi dižciltīgie dzērieni iznāk no stīvā aristokrātiskā burbuļa un klauvē pie stilīgās jaunatnes klubiņu durvīm, ielavoties modernos kokteiļos. Konjaka gadījumā šī ienākšana ir pat saprotama, jo šis dzēriens sevī nes visas labākās franču alkohola tradīcijas — smaržu, garšu, eleganci. Spēj tik pielāgot "līdzskrējējus". Konjaka zīmoli tagad arī paši izstrādā kokteiļu kolekcijas, ko reklamē savās mājas lapās.
Mans uzdevums bija uzjaukt klasisko "Curvoisier" kokteili "Salu margrietiņa" jeb "Island Daisy". Nu, kas jādara, jādara. Man tiek iedota mērglāzīte, kas izskatās pēc smilšu pulksteņa. Blakus stāv "Couvoisier" vēstnieks Baltijā Vitauts Pazerecks, kurš ir arī profesionāls bārmenis. Kā drošinātājs alpīnistam-iesācējam. Mērglāze ir jātur kreisajā rokā, kas jau ir sarežģīti. Turklāt bārmenis to dara nevis starp īkšķi un rādītājpirkstu, kas ir vieglāk, bet starp rādītājpirkstu un vidējo pirkstu. Skaidrs, ka viegli un nepiespiesti. Kad uz to smejot norādu, viņš atsmej — es taču esmu profesionālis. Uz to atsmeju pretī, ka es savukārt varu rakstīt uz klaviatūras abām rokām un astoņiem pirkstiem. Vienojamies, kas esam "kviti".