Sēlis ir vienpatis – mežu, purvu un pļavu cilvēks. Nogurušam ceļiniekam viņš aizdos savu mēteli, uzvārīs siltu zupu un nosēdinās pie sprakšķošas malkas plīts, lai kopīgi paklusētu par lielām lietām. Mājas kafejnīcu dienas ir iespēja ikvienam palūkoties tuvāk, kā tad sēļi dzīvo un kas tās par salām bez jūras.
Daudzas Sēlijas mājas kafejnīcas priecēs ar savās saimniecībās audzētiem un pašu rokām gatavotiem produktiem. Sēlpils pagasta "Boļānos" saimniece galdā cels pašas ceptu rupjmaizi. "Šēderē pie upes" varēs baudīt svaigu meža ogu desertu. Vīnogu selekcionāra Paula Sukatnieka dārzā piedāvās dolmas krējuma mērcē, bet Elkšņu pagasta "Dzelmītēs" būs iespēja atcerēties, kā garšo cigoriņu kafeja.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit