Japānas kulinārijas lekcija un ēdienu demonstrācija - 83
Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Runā, ka viena bilde atsverot tūkstoš vārdu. Bet ziniet, kas atsver tūkstoš bildes? Viena kotlete. Es to varu bildēt un filmēt un stāstīt Hemingveja cienīgus stāstus par to, bet nekas nelīdzināsies sulīgam, smaržīgam, viegli kraukšķīgam, saldskābu un citu pazīstamu un nepazīstamu garšu pārpilnam kumosam mutē. Sajutāt? Es sajutu. Un atgriezos Tokijā.

Viss notika tepat restorānā Vecrīgā, kur Japānas vēstniecība rīkoja Japānas ēdienu gatavošanas un baudīšanas pasākumu. Vienā virtuvē rosījās gan vēstniecības japānis Čiharu Notoja, gan mūsu pašu Mārtiņš Sirmais, kurš tagad ir kronēts par japāņu virtuves labas gribas vēstnieku. Es, savukārt, tiku kronēts par labas ēstgribas vēstnieku.

Sākās pasākums ar lielu katlu, kas klusu virmoja uz plīts vēstnieka un pavāru uzrunu pavadījumā. Tajā mūs nepacietīgi gaidīja sēņu tēja. Sākumā es domāju, ka Mārtiņš pajokoja, taču, apskatījies programmā, sapratu, ka viss ir pa īstam. Tiešām sēņu tēja. Tai klāt pievienots mazs sēņu pīrādziņš, ko līdz pēdējam brīdim es uzskatīju par kanēļmaizīti. Klasiska, maza kanēļmaizīte, tāda, kādas parasti cep krustmātes, pie kurām ciemos brauc reizi gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!